Izetbegovićev Kabinet tvrdi: Tanjugova vest "lažna vijest"

Dan nakon što je Bakir Izetbegović za "Dojče vele" izjavio da se nada da će Bosna i Hercegovina priznati nezavisno Kosovo, da je dosad trebalo da to uradi i da je on "taj generator" koji to "gura", Kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH objavio je saopštenje.

Tanjug saopštenje prenosi u celini:

"Saopćenje za javnost Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića 

Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave.

Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimjerenih i predimenzioniranih reakcija.

Uredništvo Tanjuga je iz Kabineta člana predsjedništva Bosne i Hercegovine upozoreno da informacija koju su prenijeli ne odgovara istini, u šta se lako uvjeriti pregledavanjem videointervjua koji je dostupan cjelokupnoj javnosti.

Umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine.

Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogriješio, nego da iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije te baci sjenka i kreira loša atmosfera uoči posjete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu".

Saopštenje Izetbegovićevog Kabineta federalna agencija Fena prenela je kao saopštenje Predsedništva BiH.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво