Grabar Kitarović: Ne želimo životarenje u Hrvatskoj

Želimo da živimo a ne da životarimo, u Hrvatskoj je vanredno stanje, poručila je predsednica Kolinda Grabar Kitarović u trenutku dok se još sleže prašina koja je podignuta nakon njenih žestokih kritika na račun vlade Andreja Plenkovića.

Kolinda Grabar Kitarović je učestvovala na svečanoj sedici Skupštine Vukovarsko-sremske županije koja slavi svoj dan, gde je nastavila s kritikovanjem HDZ-ove vlade.

Hrvatska predsednica je istakla da se nedovoljno radi na zaustavljanju iseljavanja iz Hrvatske.

"Hrvatska je ugrožena iseljavanjem i izumiranjem. Proteklih godina izgubili smo više ljudi nego u odbrani zemlje. Hrvatska izlazi iz same sebe. Najveći negativni saldo imaju Vukovarsko-sremska i Osječko-baranjska županija. U Hrvatskoj je vanredno stanje", rekla je predsednica.

Smatra da je potrebno još jednom razmotriti predlog budžeta za narednu godinu kako bi se sprečilo demografsko odumiranje.

"Parcijalne mere nisu dovoljne. Želimo život, a ne životarenje. Hrvatskoj je hitno potrebna fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Sve što ne treba nužno da bude u državnoj nadležnosti treba prebaciti jedinicama lokalne uprave i samouprave", poručila je predsednica, prenosi portal Dnevnik.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво