Mektić: Kandić je bio "mozak" Islamske države

Mirsad Kandić, veoma opasna i visokorangirana osoba Islamske države, koji je juče izručen Sjedinjenim Američkim Državama po crvenoj Interpolovoj poternici, uhapšen je u Bosni i Hercegovini 4. jula od kada se nalazio u ekstradicijskom pritvoru, potvrdio je ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

Dragan Mektić je, zbog svih aktivnosti koje su prethodile izručenju Mirsada Kandića SAD, posebno zahvalio Obaveštajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) BiH i drugim bezbednosnim agencijama, dodajući da je ovakvim događajima poboljšan imidž Bosne i Hercegovine.

Kako je naveo, Kandić je imao 10 različitih identiteta, a u BiH je ušao s pasošem Kosova, na ime Ivana Popovića.

Uhapšen je, navodi Mektić, u stanu na Grbavici, a najavio je i da će svi njegovi eventualni pomagači biti razotkriveni.

Ovo je ujedno, dodaje Mektić, i poruka svima onima koji su bliski ekstremističkim, terorističkim ili radikalističkim grupama da prema njima neće biti bilo kakvog oblika tolerancije.

Mektić tvrdi da se Kandić, za kojeg kaže da je bio "mozak" Islamske države, samo krio u Bosni i Hercegovini kao i u nekoliko drugih država sveta, ali u BiH nije delovao u cilju okupljanja pristalica terorističkih organizacija, jer bi ga to kompromitovalo i ranije bi bio uhapšen.

Mektić je na konferenciji za štampu najavio da će u narednim danima biti poznato više detalja o Mirsadu Kandiću, prenosi Fena.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво