BiH, oskrnavljeno pravoslavno groblje u opštini Kakanj

Nepoznati počinioci oskrnavili su nadgrobne spomenike na mesnom pravoslavnom groblju Karaula na području Kaknja, javlja "Kliks".

Portal Kliks navodi da je Opština Kakanj obećala da će sanirati materijalnu štetu koja se procenjuje na oko 2.750 evra.

Navodi se da je načelnik te opštine Nermin Mandra osudio vandalski čin sknavljenja nadgrobnih spomenika, a sugrađanima kojima je na ovaj način naneta velika bol uputio je izraze saosećanja.

"Izražavam nevericu i žaljenje što se dogodio gnusan čin skrnavljenja nadgrobnih spomenika na mesnom pravoslavnom groblju Karaula i osuđujem ovaj vandalski čin... Izražavam očekivanja da policija i pravosudni organi pronađu počinioce gnusnog čina i oštro ih sankcionišu", rekao je Mandra.

Navodi se da su gvardijan Samostana Kraljeva Sutjeska fra Željko Brkić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Kaknju Sulejman Čeliković takođe osudili ovaj vandalski čin, a obavešteno je i Međureligijsko veće BiH.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво