Indeks: Većina ruskih medija nije ni zabeležila posetu Grabar Kitarović

Za razliku od nekih hrvatskih medija koji su posetu predsednice Kolinda Grabar Kitarović Rusiji predstavili kao veliki događaj, čini se da ruski mediji ne iskazuju isti nivo interesovanja i ushićenja, preneo je hrvatski portal "Indeks".

"Većina vodećih ruskih medija nije ni izvestila o susretu Grabar Kitarović i ruskog predsednika Vladimira Putina ili su to pak učinili usputno", navodi Indeks.

Dnevni list Komersant najavio je posetu hrvatske predsednice Rusiji, naglasivši da se taj dolazak dugo pripremao s hrvatske strane.

Istakli su da su odnosi Hrvatske i Rusije "na ledu od 2009. godine kad je Hrvatska ušla u NATO" i spominje se da protekle dve godine Hrvatska u Moskvi nije imala ambasadora.

Navodi se i da taj ruski dnevnik piše da je svrha dolaska hrvatske predsednice kako bi "sprovela svojevrstan inventar bilateralnih odnosa i ustanovila moguća područja buduće saradnje".

Ruski list napominje i da u hrvatskoj delegaciji nema ni ministarke spoljnih poslova ni ministarke privrede, iako će se u Moskvi održati rusko-hrvatski privredni forum.

Agencija Tas je objavila i kratki intervju s Grabar Kitarović, u kojem je predsednica ozbiljno izjavila kako je uverena da Hrvatska može postati posrednica između Rusije i NATO-a, te da pogoršanje tih odnosa znači nestabilnost u Evropi, prenosi Indeks.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво