Zaev: EU će nas poštovati kao region ako budemo ujedinjeni

Ceo region očekuje članstvo u EU, ako želimo da se približimo standardu života građana u EU treba da preuzmemo nešto u regionu i u tom pravcu svi premijeri zapadno-balkanske šestorke, uz pomoć Hrvatske i Slovenije, rade na poboljšanju cele regionalne saradnje, rekao je Zoran Zaev na Samitu u Skoplju.

Premijer Makedonije Zoran Zaev je izjavio na Samitu 100 lidera u Skoplju da će nas EU više pošstovati kao region ako ako budemo više jedinstveni i ako imamo veću međusobnu saradnju.

Zaev je na plenarnom panelu "Da li region može da učestvuje u globalnom utakmici" rekao da mu je čast da govori pred poslovnom zajednicom, kao i da vlade u regionu polažu sve nade u rast i razvoj koji se bazira na rastu biznis zajednice, privatnog sektora i investicija. 

Zaev je rekao da države mogu da pomognu, ali kada biznis napreduje onda može da se podigne i standard za građane.

"Ceo region očekuje članstvo u EU, ako želimo da se približimo standardu života građana u EU treba da preuzmemo nešto u regionu i u tom pravcu svi premijeri zapadno-balkanske šestorke, uz pomoć Hrvatske i Slovenije, rade na poboljšanju cele regionalne saradnje", rekao je Zaev.

Zaev je rekao da je ubeđen da će nas Zapadna Evropa više poštovati ako kao region budemo ujedinjeni i ako naše firme međusobno više sarađuju.

"Ovo treba da budu poruke jedinstva", dodao je Zaev.

Kako kaže, makedonska vlada već radi na pripremi koncpeta za podršku investicijama i davanju prednosti investitorima koji će uzimati resurrse iz domaćih kompanija, a to su sve firme iz reigona. 

Zaev je izrazio očekivanje da će poslovni ljudi iskoristi odličnu saradnju između vlada, koje podržavaju biznis zajednice.

"Želimo da podržimo poslovno okruženje i možmo pomoći u ostvarivanju planova i stategijama biznis zajednica. Ovaj samit je mogućnost da motivacije za konkretne korake i da donesemo Evropu u regionu, jer samo tada će nas Evropa pustiti da budemo ravnopravni članovi", rekao je Zaev uz konstataciju da je cilje je približavanje životnom standardu i poslovnoj saradnji kakva je u Zapadnoj Evropi.

"Verujem da se krećemo u tom pravcu", rekao je Zaev, uz konstataciju da Vlada Makedonije, kao i druge u reigonu, ulaže nade u rast i razvoj podržan privatnim sektorom.

"Možemo pomoći javnim investicijama, ceo region ima buducnost ako biznis grabi napred. Računajte na našu regionalnu podršku", poručio je Zaev.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво