I Srbi kupuju apartmane na Halkidikiju

Grci na Halkidikiju preuređuju prodavnice, kancelarije i druge manje objekte pretvarajući ih u stambeni prostor za odmor, kako bi podmirili visoku tražnju za vikendicama i apartmanima po niskim i pristupačnim cenama, a među zainteresovanim kupcima ima i Srba.

"Mnogi se interesuju za manje prostore, površine oko 25 kvadratnih metara, čija se prodajna cena kreće u rasponu od 15.000 do 50.000 evra", navodi predsednik Udruženja agenata za nekretnine na Halkidikiju Grigoris Stivahataris, prenosi grčka agencija ANA.

Stivahtaris je grčkom radiju Praktorejo rekao da su kupci pretežno iz Bugarske, Rumunije, Srbije, Makedonije, Rusije i sa Kipra, i da "traže manje, jeftine kuće".

"Ovo je vreme kada kupci kontrolišu tržište i mogućnosti su otvorene za sve", objasnio je Stivahtaris.

Interesovanje kupaca je većinom fokusirano na Kasandru, "prvi prst" na poluostrvu Halkidikiju, ali je veliko i kad je reč o manjim stanovima u drugim oblastima, kao što je Pereja u blizini Soluna.

"Uz to, postoji i kategorija kupaca koji se zanimaju za skupe i luksuzne objekte, a među njima ima od 10 do 20 odsto Bugara ili Rusa, dok 20 do 30 odsto te grupe kupaca čine Grci", naveo je Stivahtaris.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво