Dodik: Umišljeni mirotvorac Mesić opet nosi ustaško odelo

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je "umišljeni mirotvorac Stjepan Mesić opet obukao ustaško odelo koje navlači po potrebi i samo kada treba da napada Srbe i Republiku Srpsku ili drži ustaške govore po Australiji".

Dodik je to rekao u odgovoru na Mesićevu izjavu "da bi odmah trebalo preseći koridor kad bi Republika Srpska pokušala da se otcepi i da bi to bilo gotovo za par sati", prenosi RTRS.

"Taj političar, koji je deo prošlosti u svakom smislu i koji je već dugi niz godina ostavljen na smetlištu istorije, u čijoj glavi očigledno vlada oluja, ponovo bi da ratuje i preseca koridore i priziva NATO", rekao je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, pošto se BiH i u međunarodnim političkim krugovima sve više spominje "kao njen propali eksperiment", srpski narod, koji iznad svega ceni slobodu, jednostavno ne sme da dopusti da doživi potop u propaloj zajednici.

"Zato i mislim da je pri takvom stanju stvari racionalan dijalog o mogućem mirnom razlazu najbolje rešenje za sve u BiH", rekao je Dodik.

On je konstatovao da zagovornike ratne opcije, poput "jednog od grobara bivše Jugoslavije – Mesića", na svu sreću niko ništa i ne pita, niti bilo ko drži do njegovog mišljenja.

"A što se tiče Mesićevog istomišljenika Valentina Incka i njegovih snova, poručujem mu da ide u svoju zemlju i tamo sanja, jer ne znam šta će više ovde", zaključio je Dodik.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 06. okt 2017, 14:31)
Воронцов [neregistrovani]

на задатку рушења Југославије

Још се и данас представља као антифашиста.Где ће Месић бити антифашиста судите о делима његовим ?