Mektić: OSA i SOA zaključile da ne postoji obaveštajna afera

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da je tokom sastanka direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića i Bezbednosno-obaveštajne agencije Hrvatske Danijela Markića u Sarajevu konstatovano da nije bilo nikakvog "ofanzivnog, nezakonitog i nelojanog delovanja jedne službe prema drugoj niti jedne zemlje prema drugoj".

"Konstatovano je da je saradnja dve službe jako dobra i da će biti nastavljena u budućnosti. Takođe je konstatovano da na neki način treba spustiti medijski isprovociranu aferu koju su plasirali određeni mediji s obzirom na to da treba raditi na poboljšanju odnosa među zemljama u kontekstu bezbednosnog sektora", rekao je Mektić novinarima, prenosi portal Kliks

On je kazao da se daje i preveliki značaj određenim izjavama koje upućuju najviši politički i nosioci javnih funkcija, kao i da ih kao takve ne treba shvatati zlonamerno.

"Dogovoreno je da se dalje i ubuduće odnosi grade na bazi uzajamnog i međusobnog poverenja. Na tom sastanku je konstatovano da nema nikakve obaveštajne afere i da sve službe rade u okviru zakona, te da jedna protiv druge ne rade ništa ofanzivno", dodao je Mektić.

Kako je rekao, on neće da ulazi u interese nekih medija, za koje je naveo da su fabrikovali aferu u vezi sa prisluškivanjem hrvatskih zvaničnika.

"Reč je o medijskom spinovanju, a ko je našao interes u tome, ne želim da ulazim. Rečeno je na sastanku da između dve zemlje ne postoji nikakva vrsta obavještajnih afera", rekao je Mektić.

Hrvatski nedeljnik Nacional nedavno je objavio da je OSA prisluškivala hrvatske zvaničnike i predstavnike različitih kompanija. 

Nedeljnik je objavio dokumenta i naveo da je imao uvid u više tajnih izvještaja OSA-e koji pokazuju da "ta služba vodi specijalni rat protiv Hrvatske, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i spoljne politike hrvatske vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво