Darmanović: Demarkacija s Kosovom za nas gotova stvar

Šef crnogorske diplomatije poručuje Prištini da je pitanje razgraničenja sa Kosovom "završena stvar" – dve komisije su potvrdile tu granicu, a jedna od njih je bila sastavljena od međunarodnih eksperata. Bedžet Pacoli, kosovski ministar spoljnih poslova, zamolio je Podgoricu za razumevanje i strpljenje.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli zamolio je zvaničnu Podgoricu za strpljenje kada je reč o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji, istakavši da je sastav u kosovskom parlamentu komplikovan i da u ovom trenutku nije moguće potvrditi taj sporazum.

Bedžet Pacoli je nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Crne Gore Srđanom Darmanovićem, rekao da je Priština svesna potpisanog sporazuma, ali da s obzirom na, kako je rekao, poteškoće koje Kosovo ima, moli za strpljenje i razumevanje.

"Sastav parlamenta je komplikovan. Do dogovora je danas nemoguće doći. Nadamo se da taj problem neće omesti naše dobre odnose", rekao je Pacoli u Podgorici.

Darmanović je rekao da je za Crnu Goru pitanje razgraničenja sa Kosovom "završena stvar".

"Dve komisije su potvrdile ovu granicu, a od toga je jedna bila sastavljena od međunarodnih eksperata. Imamo razumevanje za unutrašnje prilike na Kosovu. Pokazaćemo strpljenje i nadamo se da će kosovske institucije ratifikovati sporazum", naveo je Darmanović, preneli su crnogorski mediji.

Darmanović je rekao da se nada da će crnogorska nacionalna manjina prvom prilikom biti priznata u Ustavu Kosova, i da očekuje otvaranje novog, kako je rekao, graničnog prelaza sa susednom državom.

Pacoli je zahvalio zvaničnoj Podgorici za sve, kako je rekao, što je crnogorska vlast učinila za Kosovo, istakavši da su "dve zemlje jako vezane".

"Svesni smo koliko je teško bilo priznati Kosovo. Spremni smo da potpišemo sporazum o strateškom partnerstvu i da dva puta godišnje organizujemo zajedničke sednice vlada. Želimo da iskoristimo iskustva Crne Gore u integracijama. Sarađivaćemo još više", rekao je Pacoli, preneo je portal Analitika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво