Pupovac za RTS: Sastanak u Beogradu neophodan

Predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac kaže za RTS da posle povratka predsednika Aleksandra Vučića iz Njujorka očekuje hitan razgovor sa državnim vrhom Srbije, na kome bi se razmatrali poslednji incidenti i odnos prema Srbima u Hrvatskoj.

Milorad Pupovac je, u razgovoru za Dnevnik RTS-a, rekao da treba imati redovne konsultacije o položaju Srba u Hrvatskoj, kako sa vladom u Zagrebu, tako i sa vladom u Beogradu.

Cilj toga je, kako kaže, da ovakvi teški incidenti, kao što je slučaj spaljivanja srpskog nedeljnika Novosti, ne bi ozbiljno i dugoročno narušili odnose između dve zemlje.

"Razgovori su inače redovni, ali mogu biti samo podstaknuti vanrednim okolnostima, kao ovim u Zagrebu", rekao je Pupovac, koji je naveo da očekuje da se o tome u Beogradu razgovara po povratku predsednika Vučića iz Njujorka.

Pupovac je naveo da je Srpsko nacionalno veće u više navrata podnosilo prijavu državnom tužiocu i obraćali se policiji.

"Nažalost, kao što vidite, neke od radnji i incidenata se ponavljaju. Ne mislim da treba vršiti pritisak ni na policiju, ni na pravosudne organe, ali mislim da se zakoni moraju sprovoditi i primenjivati, da državne insitucije, po službenoj dužnosti, ako ne već po našim prijavama, treba da preduzimaju ono na šta ih zakon obavezuje, kada se suočavamo sa govorom mržnje, pozivima na nasilje i ometanja rada manjinskih institucija i širenja straha unutar srpske zajednice", istakao je Pupovac.

Predsednik Autohtone Hrvatske stranke prava juče je drugi put za 10 dana palio nedeljnik Novosti u centru Zagreba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи