Požari na Korčuli i Braču

Vatrogasci se i dalje bore s požarima koji gore širom Dalmacije, a u mestu Zavalatica na Korčuli buknuo je jutros požar i kanaderi su u pripravnosti, saopštili su hrvatski zvaničnici. Požar i na Braču, između Supetra i Postira. U Šibeniku uhapšena dva mladića i starica zbog izazivanja požara.

Sve vatrogasne snage na Korčuli poslate su na požarište u Zavalatici i kanaderi su u pripravnosti, prenela je Hina.

Oko 11 časova buknuo je požar i na Braču, između Supetra i Postira. Požar se nalazi na oko 400 metara od obale te se širi velikom brzinom, prenosi Indeks. 

Vatrogasci su tokom noći uspešno ugasili požar na Mljetu, u blizini Nacionalnog parka.

Izgorelo je oko 100 hektara pretežito borove šume. 

Najgora područja su pod kontrolom i vatrogasci su požar kod Đevrska zaustavili od širenja prema gradu Skradinu, prenela je regionalna televizija N1.

Šibenska policija saopštila je da je uhapsila dvojicu muškaraca i jednu ženu koje sumnjiči za izazivanje požara na području Šibensko-kninske županije, prenosi Hina.

Navodi se da su "kriminalistički istražena" dvojica muškaraca od 22 i 28 godina, kao i 75-godišnja žena, koja je juče, spaljivanjem odeće na otvorenom prostoru, izazvala požar u Biskupiji.

Mladić od 22 godine zatečen je kako cigaretom pali travu u mestu Podumci u opštini Unešić, a 28-godišnjak je u sedam navrata palio vatru sa namerom da izazove požar na području Knina. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво