Austrija, dve osobe poginule u oluji

U snažnoj oluji koja je tokom noći pogodila austrijsku pokrajinu Gornja Austrija, dve osobe su poginule, a 120 je povređeno, saopštila je austrijska policija.

Nevreme je pogodilo mesto Sankt Johan am Valde, na teritoriji opštine Braunau, gde se oko 700 ljudi okupilo pod šatorom u okviru proslave lokalnog vatrogasnog dobrovoljačkog društva.

U ovoj nesreći poginuli su 28-ogodišnji Austrijanac i 19-ogodišnja studentkinja iz Rumunije, na koje su pali metalni delovi šatora.

Takođe je povređeno i 120 osoba, od kojih je 20 zadobilo povrede opasne po život, saopštila je policija.

U pokrajini Gornja Austrija, zbog oluje, sa orkanskim vetrovima, oko 150.000 građana ostalo je više sati bez struje.

Oluja je iščupala drveće koje je palo na dalekovode, a ujedno je i udar groma izazvao nestanak struje, saopštila je Elektroprivreda pokrajine Gornja Austrija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи