Požar na Lovćenu ne ugrožava Njegošev mauzolej

Požar koji bukti u delu Nacionalnog parka Lovćen ne ugrožava Njegošev mauzolej i objekte u sklopu odmarališta na Ivanovim koritima, saopšteno je iz Operativnog štaba za zaštitu i spasavanje MUP-a Crne Gore, prenose "Vijesti".

Saopšteno je da u gašenju požara učestvuju pripadnici službe zaštite i spašavanja prestonice Cetinje, Glavnog grada Podgorice, opština Budva, kao i pripadnici Vojske Crne Gore i MUP - Direktorata za vanredne situacije, uz angažman aviona za gašenje požara.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje, koji je uspostavljen Odlukom Vlade Crne Gore, održao je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije sednicu na kojoj je analizirana aktuelna situacija u vezi sa požarima na otvorenom prostoru u Crnoj Gori, prenose Vijesti.

U saopštenju se dodaje da je konstatovano da su svi subjekti sistema zaštite i spašavanja reagovali profesionalno i odgovorno i u skladu sa kapacitetima kojima raspolažu.

"Kako bi svi požari bili stavljeni pod kontrolu i dovedeni u stanje da ne ugrožavaju ljudske živote, stambeno-poslovne objekte i objekte infrastrukture, istaknuto je da su angažovani resursi i sa lokalnog i sa državnog nivoa. Posebno je analizirana situacija vezana za požare u Nacionalnom parku Lovćen i konstatovano je da su,  i pored složenosti situacije, svi požari pod kontrolom i da u ovom trenutku ne ugrožavaju Mauzolej i  objekte u odmaralištu Ivanova korita", navodi se između ostalog  u saopštenju.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje će i u narednom periodu nastaviti da kontinuirano prati situaciju na opožarenim područjima i reagovati u skladu sa svojim nadležnostima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи