Struga, ubijen balkanski šef trgovine belim robljem Dilaver Bojku

Dilaver Bojku, poznat i po nadimku Leku, ubijen je ispred svoje kafane u Strugi, javljaju makedonski mediji. Bojku je važio za ključnog igrača u trgovini belim robljem iz zemalja bivšeg SSSR-a i Balkana u zapadnu Evropu.

Bojku je, kako navode makedonski mediji, ubijen metkom u glavu ispred svoje kafane u Strugi. 

Dilaver Bojku je bio šef mreže kriminalaca koja se bavila trgovinom belim robljem, a nekadašnji američki ambasador u Makedoniji, Lorens Batler, prozvao ga je "najpoznatijim državljaninom Makedonije".

Američki Federalni istražni biro i Interpol bili su uključeni u istrage njegovih "poslova", koje je vodio iz struškog sela Velešta, u kojem su, do 2006. godine, održavane "aukcije" devojaka koje su otimane ili na prevaru regrutovane na Balkanu i državama bivšeg SSSR-a.

Bojku je nekoliko puta hapšen u Makedoniji, a 2002. godine pobegao je iz zatvora u Strugi. Nedugo zatim uhapšen je u Crnoj Gori i kasnije vraćen u Makedoniju.

Makedonska policija procenjivala je, svojevremeno, da je Bojku posredovao u prodaji oko 3.000 žena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво