Hrvatski ministar poljoprivrede poziva kolege iz regiona na razgovor

Nakon što su ministri BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije usaglasili zaključke povodom trgovinskih mera Hrvatske za poljoprivredne proizvode iz trećih zemalja, hrvatski ministar poljoprivrede poziva kolege na sastanak.

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je da je pravilnik u skladu s tržišnim standardima za voće i povrće koji su propisani pravnim tekovinama EU. Ističu da se ona odnosi na sve treće zemlje i da nije usvojen s ciljem diskriminacije robe iz regiona.

"U svrhu obrazloženja navedenih argumenata, smirivanja nepotrebnih tenzija kao i rešavanja postojećih nesuglasica, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić razgovarao je sa kolegama ministrima iz susednih država te ih pozvao na sastanak u Hrvatsku sledeće nedelje. Inspekcija na granicama, kao i trgovina robom između susednih zemalja, odvija se normalno", dodaje se u saopštenju hrvatskog ministarstva.

Ministri BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije usaglasili su na sastanku u Sarajevu sedam zaključaka povodom trgovinskih mera Hrvatske za poljoprivredne proizvode iz trećih zemalja.

Upućeno je pismo Evropskoj komisiji, od koje se traži da hitno reaguje.

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić poručio je da niko ne želi trgovinski rat, ali da će zemlje regiona biti prinuđene na kontramere ako problem ne bude rešen.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво