Banjaluka, venci za ubijene i nestale Srbe u "Oluji"

Kod spomenika stradalim Krajišnicima na Perduvovom groblju u Banjaluci položeni su venci za oko 2.000 poginulih i nestalih Srba u vojno-policijskoj akciji hrvatskih snaga "Oluja".

U akciji "Oluja" sa svojih vekovnih ognjišta proterano je 220.000 Srba, a njih oko 2.000 poginulo i nestalo, prenosi RTRS.

Koordinator Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" za RS Janko Velimirović rekao je da je spomenik palim Krajišnicima jedini u Republici Srpskoj koji je posvećen stradalim Srbima iz Republike Srpske Krajine.

"Nadam se da će ovde, u narednim godinama, biti podignut spomenik svim poginulim Srbima u zločinačkim akcijama 'Oluja' i 'Bljesak'. Cilj obeležavanja stradanja Srba jeste da ne smeju da se zaborave naše žrtve", rekao je Velimirović.

Na spomenik su vence položili predstavnici "Veritasa" u ime nevladinih organizacija nastalih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i članovi porodica stradalih Srba, a nakon polaganja venaca služen je parastos stradalima u Hramu Hrista Spasitelja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво