Šumski požar kod Imotskog

Veliki šumski požar buknuo je blizu Crvenog jezera kod Imotskog u Hrvatskoj, a na terenu ga gase mnogobrojni vatrogasci iz Imotskog, Omiša, Splita, Makarske i Državne intervencijske službe iz Divulja, saopštila je vatrogasna služba.

Požar je izbio oko 16 sati i zahvatio je gustu borovu šumu, a u pomoć vatrogascima krenula su i tri kanadera, prenosi Hina.

Svedoci požara kazali su da jak požar, potpomognut vetrom ugrožava okolne objekte.

U toku noći u Puli je izbilo pet požara, a istarska policija danas je privela nekoliko osoba koje sumnjiči da su ih izazvali.

U tim požarima, zapaljena su dva stabla, dva kontejnera za smeće i samo smeće, zbog čega su oštećena tri privatna vozila i vrata prodavnice, potvrdila je Hini istarska policija.

Prema rečima portparolke policije, Nataše Vitasović, požari su buknuli u periodu od ponoći do četiri sata ujutru.

"Tokom dana nekoliko osoba, koji se dovode u vezu sa tim požarima, dovedeno je u policijsku stanicu i nad njima se sprovodi kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti poznate pojedinosti ovih događaja", rekla je Vitasovićeva i dodala da su osumnjičeni uhapšeni nakon dojave, u Teslinoj ulici.

Kako se navodi, prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su maloletnici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво