Kern ne želi Tursku u EU

Austrijski kancelar Kristijan Kern poručio je da Turska ne bi trebalo da postane članica Evropske unije, istakavši da bi čak i proširenje carinske unije Turske i EU trebalo da podrazumeva stroge uslove.

"Mislim da je članstvo Turske u EU isključeno, a proširenje carinske unije je zamislivo samo ukoliko Turska ispuni stroge uslove vezane za vladavinu prava", rekao je Kern za nemački dnevnik Frankfurter algemajne cajtung.

Prema Kernovim rečima, na Turskoj je da deluje kako bi se stvorio "element novih odnosa između te zemlje i EU", dodavši da Turska "u velikoj meri zavisi od Evrope i Zapada", prenosi AP.

Austrija je među najotvorenijim kritičarima Ankare u 28-članoj EU i zalaže se za zamrzavanje pregovora o članstvu s Turskom, podseća američka agencija.

Oštre mere koje je Ankara preduzela protiv aktivista za ljudska prava, novinara i drugih posle prošlogodišnjeg neuspelog pokušaja puča ugrozile su težnje Turske ka članstvu u EU.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво