Poljski turista uhapšen kod Žanjica zbog sumnje da je podmetnuo požar

Turista iz Poljske uhvaćen je nakon što je u uvali Žanjice buknuo požar. Požar je ubrzo lokalizovan. I dalje je više požara aktivno na području Crne Gore ali su pod kontrolom.

Na plaži Žanjice koja se nalazi na poluostrvu Luštica buknuo je požar na svega 20 metara od plaže, a turisti su prijavili mladića koji istrčava iz zapaljene šume.

Kako se navodi, turisti su odmah obavestili policiju koja je ubrzo uhapsila jednog turistu iz Poljske kojeg sumnjiči da je glavni krivac za požar, prenosi crnogorski portal CdM.

Taj požar je ubrzo lokalizovan uz pomoć avio-helikopterske jedinice MUP-a.

Inače u Crnoj Gori aktivno je više požara – u opštinama Danilovgrad, Tivat, Herceg Novi, Bar i Cetinje, ali su oni pod kontrolom i ne ugrožavaju stanovništvo i objekte, javlja RTCG.

Iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore saopšteno je da je Služba zaštite u Podgorici imala nekoliko intervencija koje su uspešno završene na području Lješanske u Goljemadima i Orasima.

Kako se navodi u saopštenju, trenutno nema aktivnih požara na području opštine Podgorica.

Navodi se da je u opštini Danilovgrad požar u Zagaraču još aktivan, ali da je pod kontrolom. Na Cetinju su aktivni požari u u Lastvi Čevskoj, na Donjoj Markovini i u Cucama. Požara nema u Nikšiću, Ulcinju, Budvi i Kotoru, a u Baru je aktivan požar u mestu Murići.

U opštini Herceg Novi aktivni požari su u mestima Tići, Zabrđe, Petrovići i Stojkovići, Ravni brijeg i Lazarevići, navodi se u saopštenju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво