Umro bivši hrvatski premijer Hrvoje Šarinić

Hrvoje Šarinić, jedan od osnivača HDZ-a i bliski saradnik Franje Tuđmana, umro je posle duge i teške bolesti u 83. godini.

Šarinić je u politiku ušao krajem 1989. godine i da je bio jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i blizak saradnik prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, navodi agencija Hina.

Od avgusta 1992. do aprila 1993. obavljao je dužnost premijera, a nakon toga je u nekoliko navrata bio šef kabineta predsednika.

Hina navodi da je "Šarinić bio i šef hrvatskog pregovaračkog tima za pregovore sa pobunjenim Srbima, pa je kasnije priznao da se deset puta tajno sastao sa Slobodanom Miloševićem", kao i da je potpisao Erdutski sporazum o mirnoj reintegraciji Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema, iz novembra 1995. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи