Lideri DF-a traže objašnjenje za praćenje i prisluškivanje

Funkcioneri crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Predrag Bulatović, tražiće od vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da objasni na osnovu kog rešenja i zakona su oni tajno praćeni i prisluškivani. Nebojša Medojević je najavio da će o novom trendu obavestiti predstavnike međunarodne zajednice.

Bulatović je naveo da je u sudnici specijalni državni tužilac Milivoje Katnić objasnio kako se došlo do prepiske i komunikacije funkcionera DF-a Milana Kneževića i advokata Gorana Rodića i Milana Petrovića, ali, dodao je, namerno nije objasnio kako se na sajtu Specijalnog tužilaštva pojavio razgovor Bulatovića i Mandića sa određenom osobom u jednoj podgoričkoj kafani.

"Mandić i ja smo odlučili da se pisanim putem obratimo Stankoviću, jer on kaže da je tužilaštvo jedinstven organ i da je on šef, da nam odgovori na pitanje kako i na koji način smo tajno praćeni Mandić i ja, na osnovu kog rešenja, i u skladu sa kojim zakonskim odredbama i na osnovu kog člana Ustava", rekao je Bulatović na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, u DF-u ozbiljno sumnjaju da iza tajnog praćenja u kafiću stoji Katnić, sa namerom da time napravi dodatne konstrukcije.

Predsedištvo DF-a će, naveo je Bulatović, pokazati šta je bila stvarna namera Katnića.

Bulatović je rekao da ga čudi da pravna i svaka druga javnost beži od toga "kako je nastao montirani državni udar", a nastao je, kako je rekao, na izjavi Paje Velimirovića, "koji je suprotno Ustavu i zakonu igrao ulogu prikrivenog islednika ili kako se kaže agenta provokatora".

"Poruka je da što nas više napadaju snažniji smo i mi ćemo na kraju izaći kao pravni i politički pobednici", naglasio je Bulatović.

Bulatović je pozvao Katnića da objavi čitav razgovor iz podgoričkog lokala, odnosno oba, jer ih je bilo dva, a ne samo montirane delove.

"Neka objavi oba, on stoji iza prisuškivanja, kad se objavi to nastavićemo svoju političku i pravnu akciju", naveo je Bulatović.

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević ocenio je da su se na takav način obračunavali vlastodršci u totalitarnim režimima, najavljujući da će iskoristiti međunarodne kontakte da obavesti relevantne adrese o "novom trendu specijalnog tužioca".

Ocenio je skandaloznim da se članica NATO-a i kandidat za članstvo u Evropskoj uniji na takav način zloupotrebljava organe u borbi protiv neistomišljenika.

"Ovde nije na ispitu samo domaća stručna javnost, već i međunarodna zajednica", dodao je Medojević, prenela je RTCG.

Mandić je poručio da iza snimanja razgovora stoji Katnić, koji se, kako je rekao, od studentskih dana kada je bio studentski doušnik, pa do danas nije promenio.

Pozvao je na objavljivanje svih razgovora između njega, Bulatovića i treće osobe, poručujući da će onda objasniti šta je pozadina svega.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се