Kiša na Čvrsnici, spas za vatrogasce

Na planini Čvrsnica, u opštini Jablanica, gde danima bukte požari konačno je počela da pada kiša, sa gradom i grmljavinom, što će olakašati gašenje vatrene stihije. Lokalne vlasti proglasile vanrednu situaciju izazvanu prirodnom nepogodom.

Kako je za Fenu rekla portparolka Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač, akcija gašenja požara je nastavljena i danas sa snagama koje su i juče delovale na tom području.

"Federalna uprave civilne zaštite, na čelu sa direktorom Fahrudinom Solakom, noć je provela u dva kampa koji su formirani u blizini požarišta, što je uveliko doprinelo da ljudi danas od ranih jutarnih sati deluju brže na požarnu liniju i uticalo na efikasnije delovanje u cilju zaustavljanja vatrenih linija prema platou Čvrsnice", rekla je Kovačeva.

Dodala je da je bio napravljen plan da helikopter Oružanih snaga BiH mi-8, koji je veći od ostalih, ponovo preveze vodu, ali se situacija promenila sa kišom, što će uveliko pomoći u gašenju požara.

U opštini Jablanica je ranije danas proglašena vanredna situacija izazvana prirodnom nepogodom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се