Stigli hrvatski kanaderi u Crnu Goru, požari pod kontrolom

Dva protivpožarna hrvatska "Kanader CL-415" stigla u Crnu Goru, na požarište poluosrtva Luštica. Prema najnovijim podacima Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore najaktivniji su požari na primorju i u centralnoj regiji, ali su svi trenutno pod kontrolom.

U toku dana, oko 14 sati vatra se ponovo razbuktala od Solila kod Tivta prema Toplišu, a stigli su i hrvatski kanaderi, avion izraelskog ratnog vazduhoplovstva Herkules -130J, kao i dva aviona tipa Er traktor koji imaju kapacitet nosivosti po 3000 kubika vode, prenosi portal  CdM, pozivajući se na Radio Tivat.

Vatra je stavljena pod kontrolu, ali tu i dalje dežuraju tivatski vatrogasci sa protivpožarnim vozilima koji su u tom delu utrošli 10 cisterni vode.

U Podgorici aktivni su požari u Vranju i na Marezi, ali su pod kontrolom.

U Danilovgradu aktivni su požari u Donjem i Gornjem Zagaraču prema Markovini koji su pod kontrolom, dok su na Cetinju aktivni požari u Katunskoj nahiji i to - u Lastvi Čevskoj, na Markovini i u Cucama, koji su takođe pod kontrolom.

U Nikšiću, Ulcinju, Baru i Budvi, nema aktivnih požara, dok u Kotoru je u Kotoru aktivan požar u Bigovi.

Ranije danas Crnogorska vlada odlučila je da sve vatrogasce nagradi sa 400 evra, a policija je uhapsila albanskog državljanina koji je izazvao požar na području Podgorice, a na požarištu Luštica pronađene su dve velike kamionske gume, pa se sumnja da je i taj požar podmetnut.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво