Kurc: Ne puštajte ilegalne migrante na kopno

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc zatražio je u Beču od svog italijanskog kolege Anđelina Alfana da Italija migrante, koji preko Mediterana ilegalno dolaze u tu zemlju, više ne pušta da sa ostrva pređu na kopno.

Šef austrijske diplomatije je, posle sastanka sa Alfanom, novinarima rekao da bi moglo doći do sve većeg preopterećenja Centralne Evrope.

Kurc je preneo da je Alfanu rekao da Austrija očekuje da će biti obustavljena plovidba trajekta za ilegalne migrante između italijanskih ostrva kao što je Lampeduza do kopna.

Objasnio je da, ukoliko se migranti sa ostrva što pre prebace na kopno i potom nastave put ka severu, to može voditi ne samo preopterećenju Centralne Evrope, već i ka tome da krijumčari zarađuju sve više, a da se sve više ljudi davi u moru.

"Spasavanje iz mora ne sme da bude povezano sa kartom ka centralnoj Evropi", poručuje austrijski ministar.

Kurc je dodao da Alfano, po pitanju obustavljanja plovidbe trajekta za izbeglice, nije istog mišljenja kao i on, ali da je priznao da propuštanje migranata ne smanjuje, već samo povećava problem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи