Požar iz Crne Gore proširio se na Hrvatsku, ugrožene kuće na Cetinju

Vatrogasci na Cetinju se bore da požare stave pod kontrolu, a u toku dana očekuju i pomoć iz vazduha, javljaju podgoričke "Vijesti". Požar se sinoć iz područja Crne Gore proširio na hrvatski prostor pa su vazdušne snage upućene da bi požar stavile pod nadzor i zaustavile njegovo širenje.

Cetinjski vatrogasci imali su još jednu neprospavanu noć jer su na području te opštine aktivna tri požara.

Situacija sa požarima u Tivtu je pod kontrolom, rekao je za portal Antena M Zoran Barbić iz Vatrogasne službe.

"Nastavljamo aktivno gašenje požarišta. Noć je na našoj teritoriji protekla mirno, međutim na podrućju opštine Herceg Novi u selu Zabrđe bila je akcija gašenja", rekao nam je on.

Inače, od jutros su na požarštima iznad Sutorine angažovana četiri hrvatska kanadera, pa je pa je plamen ka selu Malta u dobroj meri suzbijen, rekao je za Radio Jadran pripadnik službe zaštite i spasavanja Herceg Novi, Aleksandar Škrobalj.

Predsednik crnogorske vlade Duško Marković zahvalio je NATO i patnerskim državama na brzoj reakciji i pomoći saveznika i poručio da će Crna Gora to znati da ceni.

Crnoj Gori je sinoć u pomoć stigao i avion iz Izraela, dok se tokom dana očekuju dolazak još dva.

Požar se sinoć iz područja Crne Gore proširio na hrvatski prostor pa su vazdušne snage upućene da bi požar stavile pod nadzor i zaustavile njegovo širenje. 

Inače, svi požari s kojima su se vatrogasci borili na širem splitskom području proteklih dana lokalizovani su iako se na njima još aktivno dežura, a na terenu od Tugara do Splita nalazi se sedam očevidnih ekipa i veštaka koji bi trebalo da utvrde uzrok najvećeg požara na ovom području.

Prema informacijama Županijskog vatrogasno-operativnog centra (ŽVOC), juče je lokalizovan požar u Srinjinama, Račniku, Podstrani i Žrnovnici u kojima je izgorelo 4.300 hektara borovine, visokog i niskog rastinja, poljoprivrednih površina, maslinjaka i voćnjaka. 

Vatrogasci su tokom noći na terenu sanirali požar i na njemu aktivno dežuraju i dalje.

Ne gori više ni u Dugobabama. Tamo je vatra lokalizovana juče 12.40 sati, te vatrogasci saniraju rubne delove. 

Uništeno je 200 hektara hrastovine, te visokog i niskog rastinja. 

Požar na Planom Putu u Prpuši kod Šestanovca lokalizovan je sinoć, a u njemu je izgorelo 800 hektara borove šume, niskog rastinja i poljoprivrednih površina.

Vatrogasci su jutros primili dojavu o požaru iznad Otišića kod Vrlike gde gori trava i nisko rastinje na nepristupačnom i miniranom terenu, a vatru gasi kanader.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво