Mektić skuplja dokaze za krivičnu prijavu protiv Dodika

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić ponovio je da će podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, ali je dodao da čeka još dokaza.

Dragan Mektić je istovremeno pozvao Milorada Dodika da iznese dokaze ako, kako je rekao, nije krao.

"Naravno da neću otkriti sve dokaze, ali podneću krivičnu prijavu", rekao je Mektić novinarima u Sarajevu, prenela je sarajevska N1.

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine je prethodno na konferenciji za novinare pozvao Dodika da kaže koliko je, kako je rekao, miliona maraka kredita digla njegova porodica i zašto taj novac ne vraćaju.

"Pitam Dodika koliko miliona je podigao, koliko je uzeo njegov otac Bogdan, njegov brat Goran Dodik, Slavica Injac... Gde je god bilo 'lapit pare, on je tu...'", rekao je Mektić.

Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine tvrdi da su Dodik i njegova porodica, njih 18, digli kredite, koje, kako kaže, nisu vratili.

"Nije vratio ništa od tog kredita. To se dešavalo u vreme kada je kupovao sedam stanova u Beogradu. Postoji direktna veza između podizanja kredita i kupovine stanova u Beogradu. To je istina. Pozivam ga da objasni koliko su miliona digli i što nisu vratili kredit, što ga sada ne vrate", rekao je Mektić.

Kako prenose mediji u BiH, Mektić tvrdi i da je Dodik 2007. godine rekao da se u Srebrenici dogodio genocid, a potom je to negirao.

"Sada ćemo opet čekati da izmisli neku treću formulaciju. Pitam ga šta je definicija za 'strašan zločin'? Kad bude ubijen jedan čovek? Je li strašan zločin kad se ubije 100 ljudi, 1.000 ljudi? Šta je pravna kvalifikacija tog dela? Ali ne može on više da formuliše, da kaže danas ima genocida od sutra nema. Ko je on da definiše?", zapitao je ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво