Stoltenberg: Crna Gora će doprineti Alijansi na mnogo načina

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, ocenio je u Briselu da će Crna Gora Alijansi dati doprinos na više načina, te dodao da ga raduje što je zvanična Podgorica povećala izdvajanja za troškove odbrane.

"Radujem se što je Crna Gora povećala izdvajanja za troškove odbrane", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu, prenosi podgorički portal Vijesti.

On je rekao da se raduje dočeku Crne Gore i tome da, kako je rekao, imamo Crnu Goru za stolom.

"Crna Gora je jednak glas, jednako mesto u Alijansi sa svim ostalim članicama Alijanse. Crna Gora će doprineti Alijansi na mnogo načina. Činjenica da se Crna Gora pridružila Alijansi doprinosi stabilnosti zapadnog Balkana. To je važno za Crnu Goru, ali je važno i za celu Evropu i celi NATO. Takođe pozdravljam činjenicu da je Crna Gora povećala troškove odbrane," kazao je Stoltenberg.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се