Uhapšen zbog posedovanja puškomitraljeza, nosio majicu s natpisom "Za dom spremni"

Četrdesetrogodišnji muškarac iz Kistanja uhapšen je zbog posedovanja puškomitraljeza s mecima. Tokom pretresa kuće napao je policajku, a kod njega je pronađena i majica s natpisom "Za dom spremni", privezak sa likom Ante Pavelića i devet kilograma rezanog duvana.

Kninska policija postupala je po ranije prikupljenim saznanjima da bi 43-godišnjak mogao da bude počinilac krivičnog dela, prenosi Indeks.

Po nalogu šibenskog Županijskog suda policajci su pretresli njegovu porodičnu kuću i pomoćni objekat na njegovom imanju u Kistanjama gde im je dobrovoljno predao puškomitraljez sa tri prazna rezervoara i 261 komadom metaka.

Oružje i metke posedovao je neovlašćeno, a tokom hapšenja verbalno je i fizički napao policajku i lakše ju povredio, javlja ŠibenikIN.

Tokom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je policajcima predao i devet kilograma rezanog duvana bez markica Ministarstva finansija.

Policajci su sa muškarca skinuli majicu na kojoj je pisalo "Za dom spremni" i na kojoj je bila slika za koju je policija utvrdila da vređa građane po nacionalnoj osnovi.

Takođe, oduzeli su mu i privezak sa likom ustaškog poglavnika Ante Pavelića, koji je takođe u trenutku pretresa nosio na sebi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи