Saša Broz: Da je deda živ, sam bi skinuo ploču sa trga

Unuka nekadašnjeg doživotnog predsednika bivše SFRJ Josip Broza Tita, Saša Broz, poručila je da bi njen deda – da je živ i kada bi video sve ovo što se dešava u vezi sa preimenovanjem trga u Zagrebu koji nosi njegovo ime – sam uklonio ploču.

Saša Broz je na Fejsbuku građanima poručila da se izvinjava zbog, kako je navela, medijskog terora koji svi zajedno trpe radi najvažnije sporedne stvari na svetu – a nije fudbal.

Nakon što je popustio pritisku desnice, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je da će na prvoj sednici Gradske skupštine predložiti da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske.

Njegova najava uzburkala je hrvatsku političku scenu, a na novonastalu situaciju reagovala je i unuka Josipa Broza Tita, Saša Broz.

Ona je navela da joj je izuzetno žao što se hrvatska metropola bavi takvim stvarima, a zanemaruje kvalitet života svojih građana.

"Kao prvo, dragi prijatelji, želim svima da se izvinim jer se oni koje smo birali ne bave VAMA/NAMA nego čovekom koji je mrtav 37 godina. Iskreno mi je žao što je očito kvalitet života u metropoli manje bitan od imena jednog trga. Volela bih vas utešiti i reći 'ajd, fala bogu, skinuli ga' i ta će tema biti stavljena ad akta. Izvinjavam se ponovo jer znam da neće. Nažalost. Lobotomiju ljudima ne možeš napraviti zabranama, seljakanjem kipića i trgića jer vidi vraga i žutog i crnog i crvenog i zelenog", navela je.

Brozova unuka je istakla da ljudi znaju kako se taj trg zove i zašto.

"Oni nostalgični mogu put pod noge pa prošetati po nekom od bratskih trgova i ulica u susedstvu ili otići dalje do Kipra, još dalje do Moskve ili puno dalje do Indije. Tito je otišao u istoriju?!? Ou jeah, odavno još debelo za svog života i tamo će ostati siguran od kipića i trgića", navela je takođe.

Uverava: da je njen deda živ i da vidi "Rvacku" danas, sam bi, kaže, skinuo ploču sa svojim imenom sa trga i to – odavno.

"Na kraju, izvinjavam se i zbog neviđenog medijskog terora koji svi zajedno trpimo radi najvažnije sporedne stvari na svetu – a nije fudbal. A sad... ajmo da radimo!", napisala je Saša Broz na svom Fejsbuk profilu.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи