Smanjene gužve za ulazak u Grčku, čekanje do sat vremena

Turisti koji su više sati proveli u vozilima na granici između Makedonije i Grčke, nastavili su putovanje. Ulazak u Grčku je i dalje usporen, ali su gužve manje. Na ulazak u Grčku čeka se oko 40 minuta do sat vremena, a kolone su duge oko kilometar.

Kako RTS saznaje od putnika koji su vraćaju sa godišnjeg odmora iz Grčke, i dalje su gužve na grčko-makedonskoj granici, ali manje nego juče kada se na prelazu "Bogorodica-Evzoni" čekalo oko tri sata.

Na prelazu Preševo, na ulaz u Srbiju, čeka se oko 10 minuta, a toliko se čeka i na izlaz iz zemlje.

Komandir Stanice granične policije Srđan Tasić rekao je za RTS da su na Preševu, na izlazu u funkciji tri kolovozne trake za putnička motorna vozila, i da veće gužve očekuje početkom jula zbog većeg priliva putnika.

"Angažovan je dovoljan broj policijskih službenika. Propusna moć graničnog prelaza je velika, ima ukupno 16 kolovoznih traka, po dve na ulazu ili izlazu za teretni i autobuski saobraćaj i osam za putnički saobraćaj i ne očekuju se duža zadržavanja", rekao je Tasić.

Zbog postojeće situacije na makedonsko-grčkoj granici, Tasić putnicima savetuje strpljenje i alternativne prelaze prema Grčkoj, kao što je prelaz Stari Dojran sa makedonske strane koji je manjeg kapaciteta nego prelaz Evzoni, ali se može koristiti za ulazak u Grčku. 

Tokom jučerašnjeg dana na ulazak u Grčku, na prelazu "Bogorodica-Evzoni", čekalo je između 10.000 i 15.000 ljudi, preneli su makedonski mediji.

Usled višesatnog čekanja na visokim temperaturama i nervoze došlo je i do sukoba među vozačima.

Nadležne pogranične vlasti navele su da su razlozi za veliku gužvu godišnji odmori i produženi vikend u Makedoniji zbog praznika.

Iz makedonskog Auto-moto saveza upućuju turiste na manje prometne granične prelaze.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво