Grujičić: Neću ići u Potočare, nepoželjan sam

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izjavio je da 11. jula neće ići u Potočare, jer ga tamo smatraju nepoželjnim, iako je, kako kaže, bio spreman da ode i pokloni se nevino stradalim žrtvama.

"Bio sam spreman da odem u Potočare i poklonim se nevino stradalim žrtvama ne mareći za to što nijedan bošnjački načelnik, od mojih prethodnika, to nije bio spreman uraditi kada su u pitanju srpske žrtve. Ali, razumem i to da me tamo smatraju nepoželjnim. I zato 11. jula neću ići", Grujičić za Politiku.

On kaže da je pokazao dobru volju i da iskreno ceni i poštuje svaku žrtvu, bez obzira na ime, u ratu koji je Srebrenici i BiH nametnut. 

"Sve žrtve koje su pale zaslužuju pijetet. Da me kojim slučajem na komemoraciji srpskim žrtvama proglase nepoželjnim, ne bih išao", kaže Grujičić. 

Na pitanje da li je proglašen nepoželjnim u Potočarima zbog njegovog stava o događajima iz jula 1995. godine, Grujičić kaže da mu je žao što sa druge strane nema volje da se nešto promeni nabolje i što nema istovetnog odnosa prema žrtvama druge strane i uverenja da svim nevinim ljudima treba da se oda pošta.

On kaže da je mnoge iznenadilo što je Srbin načelnik Srebrenice i da zato neće insistirati na prisustvu u Potočarima.

Grujičić, međutim, dodaje da želi da veruje u to da će jednog dana svi zajedno posećivati mesta gde su nevini ljudi stradali, bez straha od neprijatnosti, već samo sa željom da se oda pošta žrtvama.

Kao poruku onima koji će doći 11. jula u Potočare on kaže da saoseća sa svakim članom porodice koji dođe da oda poštu i izražava svima najdublje saučešće.

"Svi u prošlosti imamo teških trenutaka, ali na ovom podneblju živeti jedni bez drugih ne možemo", poručio je Grujičić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво