Razbijena grupa iz Srbije – krali "renoe" u Austriji i Francuskoj

Austrijska policija razbila je grupu iz Srbije koja je u Francuskoj i Austriji krala vozila marke "reno".

Pokrajinska kriminalistička služba Beča i specijalno odeljenje Soko Burgenland ušli su u trag bandi koja je već u Parizu krala kola, pre nego što je prvi put počela da "radi" u Beču, decembra prošle godine.

Uhapšeno je sedam kradljivaca, saopštila je policija. Pažnja čuvara reda u Austriji izazvana je naprasnim rastom krađa vozila marke "reno" od decembra.

Prvi trag je odveo policiju do bande iz Srbije, koja je do tada bila aktivna u Parizu, a preusmerila je svoje delovanje na Austriju.

Početkom godine policija je uhapsila dvojicu, koje je zatekla sa ukradenim automobilima. Tada su uhapšeni srpski državljani u starosti od 22 i 23 godine. Kod njih je policija pronašla falsifikovana dokumenta, alat i novac.

Odlučujući udarac zadat je na osnovu informacija jednog građanina. On je video više muškaraca koji su u 10. bečkom okrugu, razgledali jedno vozilo marke "reno", a vozili su automobil sa srpskim tablicama.

Njemu se učinilo njihovo ponašanje sumnjivim, pa je pozvao policiju, prenela je portparolka policije Irina Štajner.

Usled te informacije policija je uhapsila ukupno sedam lica, koje optužuje da su izvršili krađu 31 automobila, i napravili štetu u visini od 350.000 evra.

Protiv ostalih devet članova bande, osam državljana Srbije i jednog Francuza, policija je podnela zahtev državnom tužilaštvu za raspisivanje međunarodne poternice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се