Katnić: Dokazi koje smo dobili iz Srbije su važni

Specijalni crnogorski tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić ocenio je da su dokazi u slučaju navodnog pokušaja državnog udara u Crnoj Gori "neoborivi" i saopštio da su u tom smislu od posebnog značaja dokazi koje je pribavila Bezbednosno-informativna agencija Srbije (BIA).

Katnić je, u intervju za Radio-televiziju Crne Gore, rekao da su dokazi dobijeni od srpske službe "posebno važni", da su pribavljeni na zakonit način, tako da se mogu koristiti na sudu.

"Dokazi koje smo dobili iz Srbije su važni i posebno smo zahvalni na toj pomoći", istakao je crnogorski tužilac.

Advokati optuženih za navodni pokušaj terorizma u Crnoj Gori 16. oktobra prošle godine tražili su ranije izuzeće dokaza na kojima je zasnovana optužnica protiv 14 osoba, jer tvrde da su oni pribavljeni bez odobrenja suda.

Reč je o dokazima pribavljenim obaveštajnim radom stranih agencija.

Specijalni tužilac je ponovio da je u ovom slučaju "postojala uloga stranog elementa inspirisanog iz ruskih nacionalističkih centara".

Suđenje ruskim, srpskim i crnogorskim državljanima optuženim za navodni pokušaj nasilne smene vlasti sa ciljem sprečavanja Crne Gore da uđe u NATO zakazano je za 19. jul.

Govoreći o zahtevu za skidanje imuniteta i privođenje poslanika opozicionog Demokratskog fronta Nebojše Medojevića, Katnić je ocenio da "postoje elementi koji ukazuju da je pritvor potreban", ali da će odluka o tome biti doneta nakon saslušanja.

Medojević, koji je osumnjičen za pranje novca tokom izborne kampanje za oktobarske izbore, prema rečima specijalnog tužioca, može da utiče na svedoke.

Katnić je naglasio i da se protiv njega i dalje vodi "specijalni rat", čiji je cilj da se Tužilaštvo prikaže kao selektivno u istragama i da se kompromituje tužilac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво