Mostar, uzrok pada sportskog aviona srčani udar pilota

Istraga pada sportskog aviona 13. maja kod Mostara, kada je poginulo pet osoba, među kojima i deca, pokazala je da je pred pad pilot imao srčani udar - infarkt.

Rezultate istrage pada aviona danas su u Sarajevu saopštili ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Ismir Jusko, sekretar Ministarstva Igor Pejić i glavni istražitelj Salko Begić.

Naveli su da je pilot doživeo infarkt 7,5 minuta posle poletanja aviona.

Oni su rekli da je pilot Ivan Karačić prikrio da ima srčane probleme, te da je na dan nesreće imao 12 letova, zbog čega je došlo do "akutnog zamora".

U izveštaju je navedeno da je pilotu ranije ugrađen srčani "stent" koji je bio "u potpuno zapušenom stanju" i da je došlo do ponovnog brzog nastanka infarkta.

Još je navedeno da je avion "održavan u plovidbenom stanju", po propisima.

U avionskoj nesreći 13. maja u Mostaru, pored pilota, poginuli su i Muhamed Sipović, brat i sestra Luka i Lana Lovrić, od sedam i 10 godina, te osmogodišnji Arman Hadžiomerović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи