Pupovac: Neko kao Brnabićeva u Hrvatskoj – malo moguće

Poslanik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac ocenio je da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da za mandatara predloži ministarku Anu Brnabić hrabra poruka, značajna i za Evropu i region jer znači pomeranje granica u odnosu na ono što je uvreženo.

Milorad Pupovac kaže da mu se čini "malo mogućom solucijom i malo mogućim postupkom" da se tako nešto dogodi u Hrvatskoj.

"I u tom smislu to predstavlja dodatnu vrednost odluke predsednika Vučića za politiku Srbije i za poruku onima u Srbiji i onima u regionu koji imaju drugačije viđenje o samoj Srbiji i drugačije mišljenje kako bi trebalo da izgleda neko ko vodi Vladu Srbije", rekao je Pupovac.

Rekao je da se "moramo osloboditi talasa nacionalizma koji nas je zapljusnuo od kada smo ušli u EU".

Ističe da je odluka predsednika važna i hrabra da u našim okolnostima, gde još uvek imamo snažne i patrijarhalne i konzervativne stavove, imenuje Brnabićevu za mandatarku, što je sigurno višestruko značajna poruka.

To je, prema njegovim rečima, značajna poruka Evropi, regionu i isto tako značajna poruka unutrašnjim akterima u regionu koja treba da znači pomeranje granica u odnosu na ono što je uvreženo – ko može, a ko ne može biti kandidat za mandatara za tako važno mesto u Srbiji.

Pupovac je za regionalnu TV N1 rekao da je Brnabićeva ne samo operativna nego i žena s ozbiljnim performansama u organiziciji, u realizaciji onoga što zacrta kao važne ciljeve, bilo svoje bilo svojih partnera.

"U celini gledajući, ne samo simbolički i ne samo politički, to je dobra poruka za Srbiju i to je dobra poruka za moguće odnose u regionu", ukazao je Pupovac.

Dodao je da Brnabićeva za sobom ne nosi nikakvu vrstu političkih poruka, preduverenja koja bi na neki način trebalo da izazovu zabrinutost o njoj kao o prvoj ženi izvršne vlasti.

"Ona je u tom smislu rasterećna za ono što se uobičajno veže uz političke aktere koji dospevaju na prva mesta izvršne vlasti u regionu. S te strane to je dodatna vrednost, koju ona nosi sa sobom kao nestranačka ličnost, kao osoba uz koju se osim seksualne orijentacije, njene izrazito liberalne ekonomske i političke orijentacije, ništa drugo ne veže i ne predstavlja nikakvu vrstu ograničenja vezanu za komunikaciju sa susedima", naveo je Pupovac, koji je i predsednik Srpskog nacionalnog veća.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи