Marković: Zahvalan sam zbog incidenta sa Trampom – učinio nas je poznatim

Crnogorski premijer Duško Marković rekao je da je zahvalan predsedniku SAD Donaldu Trampu što ga je nedavno na sastanku NATO-a u Briselu gurnuo probijajući se do generalnog sekretara Alijanse Jensa Stoltenberga.

U intervjuu portalu Politiko, Duško Marković kaže da je, zahvaljujući tome što ga je Donald Tramp gurnuo na sastanku NATO-a u Briselu, Crna Gora postala planetarno poznata.

Politiko primećuje da je Tramp naleteo na jednu od najsimboličnijih mogućih meta – lidera male balkanske zemlje koja je na svoj sopstveni rizik odlučila da postane članica NATO-a, uprkos pritiscima Rusije i tome što je Tramp prvi predsednik SAD koji je od Drugog svetskog rata doveo u pitanje budućnost NATO-a.

Marković, međutim, kaže da je zahvalan u neku ruku za Trampovu reakciju i njegov potez koji je, kako kaže, postao planetarno poznat, pa celi svet sada zna za Crnu Goru.

"Pre ovog incidenta ja sam se sreo sa predsednikom Trampom, rukovali smo se, razgovarali, zahvalio sam mu na podršci SAD našoj zemlji. Taj incident nema nikakve veze direktno sa mnom kao premijerom Crne Gore jer sam ja bio u grupi lidera, a Tramp je samo želeo da se približi Stoltenbergu i bude sa njim i to je bilo to", precizirao je Marković.

Premijer Crne Gore je istakao da je većina medija okarakterisala Trampov potez kao guranje, ali da je to za njega samo bezazleni incident.

"Zahvalan sam što se taj incident desio jer nas je učinio poznatim. Učinio je Crnu Goru poznatom širom sveta", rekao je Marković.

Odgovarajući na pitanje da li je zabrinut zbog ponašanja Rusije, rekao je da njihovo ponašanje nije demokratsko.

"Njihovo ponašanje nije u skladu sa civilizovanim političkim standardima, ali nas neće omesti na našem putu", rekao je Marković.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара