Budući član hrvatske vlade obećao uklanjanje spomen-ploče u Jasenovcu

Predrag Štromar iz HNS-a, budući potpredsednik rekonstruisane hrvatske vlade, izjavio je da će sa ulaskom te stranke u vladu pitanje spomen-ploče s ustaškim pozdravom "za dom spremni" u Jasenovcu biti završeno u naredne dve sedmice.

"To ćemo dogovoriti naredne sedmice. Druge sedmice ćemo sa tim završiti", rekao je Štromar novinarima u Saboru.

HNS se od početka zalagao za uklanjanje te spomen-ploče, ili bar uklanjanje ustaškog pozdrava.

Na to je reagovao Hrvoje Niče, predsednik ultradesne Hrvatske stranke prava Ante Starčević, koji je uputio otvoreno pismo u kojem tvrdi da je to bio jedan od uslova najnovijih partnera HDZ-a.

"Ulaskom HNS-a u vladu Plenković ima alibi za uklanjanje ploče u Jasenovcu", naveo je Niče u saopštenju.

Naveo je da su narodnjaci uspeli da u svojim strukturama pronađu stranačko telo koje će ipak obezbediti koaliciju s HDZ-om.

"Iako je reč o apsolutno neprirodnoj koaliciji gledajući strukturu birača koji poverenje poklanjaju tim strankama, na političkoj sceni možemo odahnuti što se takav scenario napokon dogodio. Hrvatski narod sada napokon zna s kim i s čim ima posla", naveo je Niče.

Ući u koaliciju sa strankom koja je, kako kaže, Hrvatsku optužila za agresiju na BiH, samo je potvrda teze o nedostatku bilo kakvog nacionalnog osećaja kod onih koji trenutno vode državu, a itekakvog obilovanja osećaja o privatnim interesima.

"Nakon velike ljubavi sa SDSS-om, očito je na red došla i simbioza s HNS-om kao čin koji bi trebao ugušiti desnicu u celini na hrvatskoj političkoj sceni", naveo je Niče.

Dodao je da je jedan od uslova najnovijih HDZ-ovih partnera i uklanjanje spomen-ploče za poginule pripadnike HOS-a, odnosno, kako navodi, uklanjanje "zakonom legitimne oznake UDHOS grada Zagreba" čiji je integralni deo pozdrav "za dom spremni".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво