Hrvatska, HNS ipak u pregovorima o koaliciji sa HDZ-om

Nakon što je juče u Zagrebu Predsedništvo Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) odlučilo da ne želi saradnju s HDZ-om, večeras je Centralni odbor sa 78 glasova to pobio.

To znači, kako je objasnio zvaničnik HNS-a Predrag Štromar, da će stranačka tela ući u pregovore sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem oko stvaranja nove parlamentarne većine. 

Nakon sednice Centralnog odbora, Predrag Štromar, dosadašnji zamenik predsednika stranke Ivana Vrdoljaka, potvrdio je da će on stranku voditi do daljega, prenosi regionalna N1. 

Nakon što je podneo ostavke na sve funkcije u stranci, Vrdoljak neće učestvovati u pregovorima s HDZ-om i povući će se iz Sabora, kazao je Štromar.

"Mi smo predložili tri ministra - nauka i obrazovanje je Blaženka Divjak. Ostali su Ranko Marjan za pravosuđe i ja za ministarstvo graditeljstva te za potpredsednika Vlade", rekao je Štromar.

"Centralni odbor nije prihvatio jučerašnju odluku Predsedništva stranke nego novu odluku sa 78 glasova da idemo u pregovore s HDZ-om na temelju platforme koju smo izneli", kazao je Štromar, ističući da je ovo tek prvi korak i da to ne znači koaliciju s HDZ-om, te da će se sutra razgovarati o drugom koraku.

Na pitanje jesu li večerašnjom odlukom izdali birače, Štromar je odgovorio: "Nisam izdao birače, želimo dobro, želimo ići napred i to nam je glavni cilj."

Upitan da li je reč o političkoj trgovini, kazao je da jeste ukoliko je to za dobrobit Hrvatske.

HNS, potvrdio je Štromar, ne želi neke ljude u Vladi ako se naposletku dogovore s HDZ-om.

"Nikako nam nije prihvatljivo da su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović u koaliciji", kazao je. Upitan za ministra finansija Zdravka Marića, odgovorio je: "O tome ćemo razgovarati."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара