CDM: Lista nepoželjnih u Rusiji

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković se nalazi na spisku "personae non gratae" Rusiji, rečeno je portalu CDM u Ambasadi Rusije u Podgorici.

Crnogorski portal CDM tvrdi da je Ruska ambasada u Crnoj Gori priznala, u odgovoru na pitanja tog portala, da postoji lista zvaničnika iz Crne Gore kojima je zabranjen ulaz u Rusiju.

Ambasada, kako navodi CDM, međutim nije htela da saopšti imena pomenutih osoba.

Ovo je prva zvanična potvrda da postoji spisak nepoželjnih osoba iz Crne Gore u Rusiji, navodi crnogorski portal.

Ruska ambasada je saopštila da je to recipročan odgovor na inicijativu Crne Gore za uvođenje sankcija u bilateralnim odnosima.

Povodom deportacije poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Miodraga Vukovića, ambasada Ruske Federacije je, takođe, rekla da Vuković nije bio zadržan, nego da mu nije bio dozvoljen ulazak na teritoriju Ruske Federacije i da je tačno da se Vuković nalazi na listi "personae non gratae".

"Što se tiče imena drugih osoba koje su proglašene nepoželjnim u Rusiji, ne dajemo komentare u vezi toga", rekli su iz ambasade, preneo je CDM.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара