Skup Srba u Beču, podrška matici

Želimo da se vratimo u Srbiju, ali želimo da ona bude regionalni lider, uređenija, lepša, modernija nego sada, kao i da u budućnosti bude član EU, poručili su građani Srbije koji žive u Beču i širom Austrije.

Ovo je poruka sa skupa građana pod nazivom "Srbi u Beču za Srbiju" koji su na ovaj simboličan način želeli da podrže Srbiju, vladu i novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Studentkinje, radnici, preduzetnici koji su naglasili da ne pripadaju nijednom klubu, udruženju ili političkoj stranci, istakli su da austrijski kancelar Kristijan Kern, kao i ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc, te drugi evropski lideri u Srbiji vide iskrenog i jakog partnera, koji sprovodi teške reforme, prvenstveno zbog sebe i svog naroda, a u cilju punopravnog članstva u EU.

Građani su pozvali rukovodstvo Srbije, sadašnjeg i budućeg predsednika, da nastave da zemlju vode ka boljem standardu, da otvaraju nova radna mesta, iskorenjuju korupciju i organizovani kriminal i zemlju naprave mestom za bolji život kako bi i oni, ali i mnogi drugi sunarodnici širom Evrope i sveta mogli da se u što skorije vreme vrate i zajedno grade budućnost za svoju decu i sebe.

Marijana Šarapa, studentkinja poreklom iz Niša, istakla je da želi studije da okonča u Beču a da potom svoje znanje, iskustvo i kontakte iskoristi za dobrobit i još bolje odnose Srbije i Austrije.

Istakla je da građani Srbije u Austriji mogu sada slobodno da govore svojim austrijskim prijateljima da je Srbija na dobrom putu.

"Želi se odmah i sve sada, to jest brzi trenutni oporavak naše ekonomije i društva, pri čemu se zaboravlja koje nevolje i traume su naša država i narod prošli u poslednjih dvadeset godina. Upravo zato mislim, kao i većina naših zemljaka, da majka Srbija i demokratski izabrane vlasti Srbije trebaju bezrezervnu podršku u započetim i dobrim delom ostvarenim nastojanjima da se nastavi put oporavka", istakla je Šarapa.

Jedan od govornika je rekao da su odnosi između Srbije i Austrije poslednjih godina izuzetno intenzivni, da je rezultat približavanje EU, te da zato podržavaju rukovodstvo Austrije, zemlje u kojoj žive, ali i rukovodstvo Srbije koji partnerski rade na ostvarenju strateškog cilja, a to je da Srbija i ostale zemlje zapadnog Balkana uđu u EU.

Radnica Vesna Šmit rekla je da je povod za okupljanje istorijski i da su građani došli na skup da pokažu jedinstvo, snagu, pruže podršku našoj zemlji u zajedničkoj borbi za ujedinjenu i jaču Srbiju.

"Podršku pružamo onima koji je vode, koji već nekoliko godina marljivo rade na tome da naša Srbija bude priznata u svetu, što svi mi, koji živimo ovde, već osećamo. To što živimo ovde pruža mogućnost da bolje sagledamo sliku Srbije u Evropi, i puno nam je srce kada vidimo da je naša Srbija priznata u svetu", zaključila je Šmitova.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво