Tirana, otrovane desetine učesnika mitinga opozicije

Više od 70 učesnika mitinga Demokratske stranke Albanije, koji je juče održan u Tirani povodom zvaničnog otvaranja predizborne kampanje, zatražilo je medicinsku pomoć zbog trovanja.

Ministarstvo zdravlja Albanije saopštilo je da se rano u nedelju desetine osoba javilo u Kliničko-bolnički centar "Majka Tereza" u Tirani sa simptomima trovanja.

Pacijenti su se žalili na svrab u očima i opekotine, iritaciju kože na licu i vratu, kao i, u pojedinim slučajevima, na disajne probleme. Devet od 76 osoba se nalazi na posmatranju.

"Svi ovi pacijenti su sinoć učestvovali na mitingu Demokratske stranke", navodi se u saopštenju tog ministarstva.

Pacijenti su rekli lokalnim medijima da nisu mogli jasno da vide nakon što je "beli prah" bačen u vazduh u blizini protesta.

Među osobama koje su se javile zbog simptoma trovanja je i lider Demokratske partije Albanije Ljuljzim Baša, javlja Anadolija.

Portal Tirana tajms navodi da niko od otrovanih nije u životnoj opasnosti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво