BiH, prijavljena dva slučaja igranja "plavog kita"

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić potvrdio je da je policiji prijavljeno da je učenica jedne sarajevske škole igrala opasnu igru "plavi kit".

"Juče smo primili jednu takvu prijavu i radi se o učenici drugog razreda srednje škole. Prijavu smo poslali Federalnom MUP-u koji ima odeljenje za sajber kriminal", rekao je Mulabdić.

Mulabdić je pozvao roditelje da zaštite svoju decu i da obaveste policiju ako primete promene u njihovom ponašanju ili da imaju crteže na telu, preneo je Avaz.

Ranije je objavljeno da je jedan učenik šestog razreda u Mihatovićima kod Tuzle sebi isekao ruku igrajući "plavog kita".

Roditelji tog dečaka su pozvali policiju pošto su videli povrede koje je dečak sam sebi naneo šestarom.

Tvrdi se da "plavi kit" navodi igrače, uglavnom sasvim mlade, da ispunjavaju izazove, među kojima i da sebi nanose povrede.

Svaki naredni zadatak je teži od prethodnog, a na kraju igre se navodno traži da igrač počini samoubistvo. Da bi ispunilo to što se od njih traži, deca su izložena ucenama, a navodno im se najčešće preti ubistvom članova porodice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво