BiH: Zbog odlaska na ratišta u Siriji i Iraku osuđene 22 osobe

Ukupno 22 osobe iz Bosne i Hercegovine pravosnažno su osuđene za krivična dela u vezi sa odlascima na strana ratišta Sirije i Iraka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, prenosi "Fena".

Navodi se da do sada nije bilo nijedne oslobađajuće presude u ovim slučajevima.

"U okviru akcije šifrovanog naziva 'Damask', Tužilaštvo BiH uložilo je intenzivne napore, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH, zemljama regiona i agencijama iz partnerskih zemalja širom sveta, na sprovođenju detaljnih i sofisticiranih istraga i prikupljanju dokaza o odlascima državljana BiH na ratišta Sirije i Iraka, te pridruživanju paravojnim grupama i strukturama takozvanog ISIL-a", navodi se u saopštenju.

Većem broju osuđenih, kako se dodaje, dokazano je da su boravili i učestvovali na stranim ratištima, što je potkrepljeno i brojnim dokazima, a pravosudne i policijske agencije uspele su da ostvare i značajnu preventivnu ulogu, jer se među osuđenima u proteklim godinama, nalaze i osobe koje nisu uspele da stignu do Sirije i Iraka, već su otkrivene, locirane i uhapšene na području Turske ili prilikom polaska iz BiH.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије