U Sobranju pronađena eksplozivna naprava

U zgradi Sobranja u Skoplju pronađena je improvizovana eksplozivna naprava, objavila je makedonska policija. "Plus info" javlja da je naprava deaktivirana.

Kako je navedeno u saopštenju, u 17.28 načelnik obezbeđenja makedonskog parlamenta Goran Jarčevski prijavio je da je u hodniku na prvom spratu pronađena petarda sa fitiljem koja je selotejpom vezana za veliku plinsku bocu za punjenje upaljača. 

Policijska istraga zbog pronađene improvizovane eksplozivne naprave je u toku.

Ranije danas je novoizabrani predsednik Sobranja Taljat Džaferi došao u zgradu parlamenta, ali nije uspeo da ulje u kabinet Trajka Veljanoskog u kome se nalaze jedinstveni pečati kojima se zvanično overavaju dokumenta. 

Takođe, iza zatvorenih vrata, u parlamentu su se sastali poslanici VMRO-DPMNE-a i koalicije 'Za bolju Makedoniju'' – sa predsedavajućim Trajkom Veljanoskim.

Ispred parlamenta, proteste su nastavile pristalice "Građanske inicijative za zajedničku Makedoniju". Zahtevaju da institucije preduzmu mere protiv "nelegalnog izbora Taljata Džaferija" za predsednika Sobranja, od strane SDSM-a i albanskih stranaka.

Oglasili su se i poslanici Evropskog parlamenta Eduard Kukan, Knut Flekenštajn i Ivo Vajgl, koji su u ime EP posredovali u Sporazumu iz Pržina makedonskih stranaka u julu 2015. godine. Oni su pozvali predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da poštuje volju parlamentarne većine i očekuju da vlada u Skoplju bude formirana za dve nedelje.

Zatražili su i da snose posledice oni koji su politički i krivično odgovorni za nasilje u Sobranju prošlog četvrtka.

U međuvremenu je Osnovni sud u Skoplju odredio pritvor od osam dana još jednom licu povezanom sa događajima u Sobranju od 24. aprila, na osnovu krivične prijave koju je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво