Kraj gužvama na granicama između Slovenije i Hrvatske

Premijeri Hrvatske i Slovenije Andrej Plenković i Miro Cerar postigli su, na trilateralnom sastanku sa predsednikom Evropske komisije Žan Klodom Junkerom, dogovor da se na graničnim prelazima između Slovenije i Hrvatske pređe sa sistemskih na ciljane kontrole putnika čim vreme čekanja dostigne 15 minuta.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da je dogovoreno da se sa sistemskih pređe na ciljane kontrole na osnovu vodiča koje je Komisija spremila, čim čekanje na granicama bude veće od 15 minuta.

"To znači da sada vrlo jasno imamo potvrđeno od strane Komisije pravno utemeljeni način koji dopušta graničnoj policiji da u skladu s procenom rizika lakše pređe sa sistemskih na ciljane kontrole", rekao je Plenković i dodao da primena tog dogovora može praktično već sutra da počne, prenela je Hina.

Slovenački premijer Miro Cerar kazao je nakon sastanka da je Evropska komisija pripremila detaljni vodič za implementaciju propisane kontrole slovenačko-hrvatske granice, prenela je slovenačka STA agencija.

Prema njegovim rečima, predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker istakao je na sastanku da je Slovenija implementirala pravila nove sistematske provere granica profesionalno i da u tom pogledu ne može biti kritikovana.

Plenković, Cerar i Junker sastali su se neposredno pre početka samita EU o Bregzitu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво