Ozerov: Crna Gora će od NATO-a dobiti breme oko vrata

Nakon dobijanja članstva u NATO Crna Gora će dobiti breme oko vrata umesto kišobrana iznad glave, izjavio je predsednik Odbora za odbranu u gornjem domu ruskog parlamenta Viktor Ozerov, nakon što je Skupština Crne Gore usvojila protokol o članstvu te zemlje u Severnoatlantskom savezu.

Ozerov je rekao da je "Balkan uvek bio bure baruta u pogledu međunarodne bezbednosti" i ocenio da "pojavljivanje još jedne države koja je primorana da potroši dva odsto svog BDP-a za odbranu" neće doprineti bezbednosti niti Balkana, niti Evrope generalno.

"Crnogorci su tražili kišobran na Savetu bezbednosti (UN) uz pomoć NATO-a, ali se čini da su dobili davilicu za svoju ekonomiju", rekao je ruski zvaničnik, prenela je agencija Tas.

Ozerov je rekao da su Crna Gora i Rusija imale "vekovne istorijske, kulturne i ekonomske veze", a da će Crna Gora sada "sigurno morati da ide ruku pod ruku s drugim državama" u oblasti spoljne politike i ekonomskih sankcija prema Rusiji.

Ukazao je i da je odluku o pristupanju NATO-u odobrilo svega 46 poslanika od 81 koliko ih ima u crnogorskom parlamentu.

"To samo dokazuje da se stavovi po ovom pitanju razlikuju čak i među poslanicima. To neće doneti nikakvu unutrašnju stabilnost u Crnoj Gori", rekao je Ozerov, dodajući da se boji da će se odnosi dve zemlje pogoršati posle te odluke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво