Most napustio Plenkovića

Predsednik Sabora Božo Petrov je saopštio da Most više nije deo vladajuće koalicije u Hrvatskoj.

Božo Petrov je u obraćanju novinarima najavio da će četiri ministra Mosta danas podneti ostavke.

"Neka premijer Andrej Plenković dokaže da ima većinu. Plenković i ministar finansija Zdravko Marić štite kriminal u Agrokoru. Nećemo se igrati kao što se HDZ igrao prošle godine da se izbegne opoziv Tomislava Karamarka. Glasaćemo o Mariću", rekao je Petrov.

Najavio je da će rasprava o Mariću u Saboru biti prva tačka dnevnog reda a ako, kako je rekao, dođe inicijativa za njegovu smenu o njoj će se glasati sutradan.

"Mi želimo da pokažemo ko je srušio ovu vladu i na koji način se prikriva afera u Agrokoru", rekao je Petrov i dodao: "Mi više nismo deo ove vlade".

Ocenio je i da se premijer Andrej Plenković, koji je u četvrtak smenio trojicu Mostovih ministara pokazao da se ne drži Ustava, demokratskih vrednosti ni parlamentarne demokratije.

"Ovim potezom sprečavamo ustavnu krizu", poručio je Petrov, preneli su hrvatski mediji.

U međuvremenu, na telefonskoj sednici vlade Plenković je smenio još i potredsednika vlade i ministra uprave Ivana Kovačića, te još 10 Mostovih državnih sekretara, piše zagrebački Jutarnji list.

Klub HDZ-a će do kraja dana u saborsku proceduru poslati zahtev za smenu Petrova s mesta predsednika Sabora, piše ovaj zagrebački dnevnik pozivajući se na izvore iz redova saborskog HDZ-a.

Petrova bi, kako se navodi, trebalo da zameni Gordan Jandroković.

HDZ-ovi zastupnici uveravaju da sve ide glatko, no ne žele da otkrivaju broj potpisa prikupljenih za smenu Petrova i postavljenje Jandrokovića.

Papire su, kako se navodi, potpisali zastupnici manjina, njih osam, HDSSB-ov Josip Salapić, Darinko Dumbović iz Reformista, bivši HSS-ovac Branko Hrg te Kazimir Varda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво