Bugarska želi osam borbenih aviona "gripen"

Tehnički vicepremijer Bugarske Stefan Janev izjavio je da je ta zemlja odlučila da započne pregovore sa Švedskom o kupovini osam novih borbenih aviona "gripen" koje proizvodi SAAB, prenosi "Rojters".

Navodi se da je ta balkanska država izabrala ponudu Švedske, a konkurisala je i Portugalija sa već korišćenim američkim borbenim avionima F-16, opremljenim naoružanjem vojske SAD, i Italija, koja je nudila polovne borbene avione "jurofajter tajfun".

Suma potrebna za nabavku švedskih aviona procenjena je na oko 1,5 milijardi leva (836 miliona dolara).

"Očekuje se da u narednih nedelju dana bude osnovana specijalna komisija koja će se baviti pregovorima", rekao je Janev.

Navodi se da će pregovore voditi buduća bugarska vlada, za koju se očekuje da će biti formirana ove nedelje.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво