Eksplodirao automobil u Herceg Novom, vozač teško povređen

Vozilo kojim je upravljao Duško Roganović iz Herceg Novog eksplodiralo je u blizini glavne autobuske stanice u tom gradu. Roganović je u eksploziji izgubio obe noge. Pravosnažno osuđen 2014. na osam godina zatvora za ubistvo vođe "delija" Marka P. Vesnića i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića u Igalu.

Roganović je teško povređen i nakon ekplozije je prebačen u Opštu bolnicu "Meljine", odakle je oko 18 sati helikopterom MUP-a transportovan u Klinički centar u Podgorici, prenosi Radio-televizija Crne gore.

U eksploziji je izgubio obe noge.

Doktor bolnice "Meljine" Milovan Savić rekao je da je Roganović dovezen u teškom stanju, sa povredama na obe potkolenice i obe butne kosti, sa traumatskom amputacijom obe potkolenice i sa ranama na obe nadlaktice i podlaktice.

"Posle kraće reanimacije uveden je u operacionu salu gde je zasutavljeno krvarenje a potom urađena reamputacije obe butne kosti. Pacijent je u stabilnom stanju", dodao je Savić.

Kako Vijesti navode, do eksplozije je došlo u 14.40, a policija sumnja da je pod vozilo podmetnuta bomba.

Od siline eksplozije, vozilo je udarilo u ogradu pored puta i uletelo u peron autobuske stanice na kojoj je bilo stotinak putnika. Delovi vozila su se razleteli na nekoliko desetina metara od "golfa".

Sem informacije da je jaka detonacija izazvala paniku u gradu, za sada nema podataka da li je još neko povređen u eksploziji.

"U trenutku eksplozije na autobuskoj stanici je bilo nekoliko autobusa i stotinak putnika, ali osim panike zbog jake detonacije, nije bilo nikakvih posledica po objekat i bezbednost putnika", rekao je za RTCG Milić Popović, direktor preduzeća koje gazduje stanicom.

Tamošnji mediji navode da je Roganović presudom Apelacionog suda Crne Gore 2014. godine pravosnažno osuđen na osam godina zatvora za ubistvo vođe "delija" Marka P. Vesnića iz Beograda i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića jula 2009. godine u Igalu.

Uprava policije je saopštila da je dežurna služba Centra bezbednosti Herceg Novi obaveštena oko 14.40 da je na magistralnom putu u blizini Autobuske stanice u Herceg Novom došlo do eksplozije u vozilu koje je bilo u pokretu. "U vozilu se, prema informacijama kojima raspolažemo, nalazio D. R. iz Herceg Novog. On je sa povredama prebačen u najbližu medicinsku ustanovu", dodaje se u saopštenju, prenosi portal CDM.

O događaju je obavešten nadležni tužilac.

"Na licu mesta će biti izvršen uviđaj, uz prisustvo veštaka i tima iz Forenzičkog centra. Policija preduzima aktivnosti na utvrđivanju okolnosti nastanka eksplozije kao i svih činjenica u ovom događaju", zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво